smaak

puur zilt

De smaak uitleggen aan iemand die zeewier nog nooit geproefd heeft, is net zoiets als een nieuwkomer beschrijven hoe een artisjok smaakt. Maar we doen toch een poging. We hebben er hard aan gewerkt om onze wieren de lekkerste op de markt te maken. Omdat we telen mogen wij de jonge wieren oogsten wanneer ze het malst zijn. Dan groeien er geen zeepokken op en zijn ze niet stug en hard. Zeewaar heeft de verwerking ingericht met een natuurlijk was proces waardoor ons zeewier nooit vissig smaakt. Deze twee factoren zorgen ervoor dat onze wieren altijd puur en zilt van smaak zijn en zacht aanvoelen in de hand. Je proeft de zee op een unieke manier.

umami

Royal Kombu wordt in Azië veel gebruikt als smaakversterker in gerechten, en dat noemen ze Umami. Het betekent “heerlijkheid” in het Japans en het is de meest natuurlijke smaakversterker. Het is de vijfde smaak na bitter, zout, zoet, en zuur. Umami betekent dat het alle andere ingrediënten in een gerecht lekkerder maakt. Als je pure chocola mengt met wat vlokjes Royal Kombu, dan proef je nog sterker de pure chocola. Als je de Royal Kombu toevoegt aan tomatensaus, proef je de tomaten sterker. Het is met alles te combineren, maar het meest voor de hand liggen hartige gerechten. Royal Kombu heeft een prachtig complex smaakprofiel waarbij heel veel verschillende nuances kunnen worden geproefd.

groen blaadje

Zeesla is heel anders van smaak dan Royal Kombu. Vers is het vergelijkbaar in kleur en smaak met sla van het land. Zelfs na ons droogproces, wat op lage temperatuur plaatsvindt om de voedingsstoffen in tact te houden, blijft het helder groen van kleur. Het groenste blaadje onder de wieren. Gedroogde zeesla heeft een nootachtige smaak, zoals rucola sla nootachtig is. Als je de gedroogde vlokjes mengt door hartige gerechten geeft het opeens een zout effect, terwijl er feitelijk weinig zout in zit.

supermix

We hebben die twee unieke wier karakters gecombineerd in onze kruidenlijn. En daarmee de meest natuurlijke en gezonde smaakversterker gecreëerd. Royal Kombu en Zeesla in combinatie geeft de perfecte smaakmaker die ook nog eens gezond is. Het past door ongelofelijk veel recepten. Het beste is om het gewoon te proberen door alles dat je al lekker vindt. De Zeewierzout variant met zeezout is ideaal om gewoon keukenzout mee te vervangen. Je zult versteld staan want als je het niet weet, proef je geen verschil met gewoon zout terwijl je drastisch meer kalium binnen krijgt – het gezonde zout dat bloeddrukverlagend werkt. Heerlijk over alle hartige gerechten. Met de zeewierkruidenlijn van Zeewaar kun je iedere dag een toefje eerlijke gezondheid over je leven strooien.

Zeewaar De eerste zeewierboerderij van Nederland.